M-STRUKTIV d. o. o.
Polže 4, 3203 Nova Cerkev
Zakonita zastopnica: Nina Majcen.
ic_phone.svg040 807 507
ic_mail.svginfo@cuckoo.siIBAN: SI56 1910 0001 1322 379
(Deželna banka Slovenije d. d.)
SWIFT: SZKBSI2X
Matična številka: 6930786000
ID za DDV: SI43669603
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču Celje.

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine CUCKOO so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino CUCKOO (v nadaljevanju »trgovina« ali »CUCKOO«) upravlja podjetje M-STRUKTIV d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).
V pogojih poslovanja je opisano delovanje spletne trgovine CUCKOO, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
• dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
• pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza),
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop od pogodbe (razvidno mora biti, če in koliko kupca stane vračilo artikla),
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

• s kreditno kartico.

• z bančnim nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine CUCKOO (M-STRUKTIV d.o.o.) po predračunu,

• plačilo po povzetju s Pošto Slovenije (stroški pošiljanja paketa po povzetju so 0.90 €)

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Izdaja računa

Cuckoo Cups ob plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Cene

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti (ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s podatki o plačilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Rok dobave in dostava

Cuckoo Cups izdelke izdelujemo sproti, zato je predviden rok predaje pošiljke dostavni službi max. 5 delovnih dni od izvedbe plačila.

V primeru, da izdelka ne moremo odposlati v roku maksimalno petih (5) delovnih dni, vas bomo o tem obvestili pisno oz. po telefonu. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega naslova ali telefona in bomo poskušali rešiti zadeve v obojestransko korist. Dostavo za spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave ni nikogar na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Cenik dostave

Spletna trgovina CUCKOO omogoča naslednje načine dostave:

SLOVENIJA

  • osebni prevzem v Celju: brezplačno
  • 0 – 499g: 2,50€ (DDV vključen)
  • 500 – 999g: 3,90€ (DDV vključen)
  • 1000g +: 4,30€ (DDV vključen)

Pri naročilih nas 100€ zastonj poštnina! (Velja samo znotraj Slovenije in ne za ostale države).

TUJINA (samo EU)

  • vsi paketi, ne glede na težo: 9,50€ (DDV vključen)

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, in sicer na kontaktni e-naslov: info@cuckoo.si. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora nato najkasneje v 30 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od nakupa blago vrniti podjetju, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Potrošnik vrne blago na naslov: M-Struktiv d. o. o., Polže 4, 3203 Nova Cerkev. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila.

Po prejemu blaga ponudnik potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V primeru, da se lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo, preden ponudnik popravi podatke na spletni strani, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu pa je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnika tudi za naslednje namene: - interne tržne raziskave, - obveščanje strank o novostih v spletni trgovini, - obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani CUCKOO, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije.

Varovanje osebnih in drugih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo uporabljal ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil ter uporabnikom tako omogočal varno spletno izkušnjo pri uporabi spletne trgovine.

Osebne podatke, zbrane v spletni trgovini, bo ponudnik uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo in jih ne bo posredovali tretjim osebam.

Privolitev

Z uporabo spletne trgovine soglašate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v teh splošnih pogojih.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnika tudi za naslednje namene:

- interne tržne raziskave,
- obveščanje strank o novostih v spletni trgovini,
- obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Cuckoo in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@cuckoo.si ali po klasični pošti na naslov:

M-STRUKTIV d. o. o.
Polže 4
3203 Nova Cerkev

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno Okrajno sodišče v Celju.