faq_tittle.svg

Očarljivi lončki in kavne džezve, ki so od prvega do zadnjega koraka izdelani v Sloveniji, bodo s sijočo površino in čudovitimi ‘cuckoo’ dizajni v vas prebudili nostalgijo in spomine na taborniški ogenj, družinske piknike in na vašo babico, ki je ob jutrih sedela ob krušni peči s skodelico žitne kave v roki.

Cuckoo Cups lončkov in džezvic ne odlikujeta le kakovost in zdravju prijazen material, ampak tudi premišljen dizajn. Z našimi izdelki se bo v vaše kuhinje, nahrbtnike, pisarne in avtodome vrnila večna klasika, ki bo razveseljevala tudi naslednje generacije!

Kje so izdelani Cuckoo Cups izdelki?

Cuckoo Cups lončki in džezve so v celoti izdelani v Sloveniji - od prvega do zadnjega koraka. Nastajajo v sodelovanju z lokalnim podjetjem emajlirane posode, ki slovi po izjemni kvaliteti in tradiciji, nanje pa nato natisnemo skrbno premišljene, duhovite in lične dizajne.

Kaj so prednosti emajlirane posode?

Emajlirana posoda se uporablja že stoletja, njene korenine namreč segajo vse do 12. stoletja. Poleg čudovitega izgleda in dolge obstojnosti je po raziskavah prednost emajlirane posode predvsem v zdravstveni neoporečnosti emajlirane prevleke.

- Pri emajlirani posodi se na kovino nanese tanka plast stekla, ki omogoča, da vsa hrana in sestavine ohranijo njihov naravni, prvinski okus.
- Gladka, stabilna površina iz stopljenega stekla je povsem brez por, kar preprečuje naselitev bakterij (je antibakterijska) in omogoča enostavno čiščenje.
- Velika prednosti emajliranih prevlek je tudi, da ne povzroča alergij pri določenih skupinah ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča, da tisti, ki so nagnjeni k alergijam, uporabljajo pri kuhanju emajlirano posodo (ne vsebuje niklja) .
- Emajlirana površina ščiti jeklo pred korozijo in kemičnimi vplivi, zato je posoda odporna proti kislinam in lužnim snovem.
- Emajlirana posoda je odporna na praske in zelo vzdržljiva, zato vas bo razveseljevala še mnogo let.
- Emajlirana posoda je tudi energijsko varčna, saj kovinsko jedro omogoča, da se toplota prenaša izjemno hitro. To pomeni, da boste pri kuhanju prihranili na energiji, (za segrevanje je potrebno manj časa). Takšna posoda se lahko brez težav greje na tudi na izjemno visokih temperaturah.

Ali ponujate možnost personaliziranega tiska na emajlirano posodo?

Da, personalizirani tisk na emajlirano posodo ponujamo ob naročilu večjih količin izdelkov. Za več informacij nam pišite na info@cuckoo.si ali uporabite formular na strani.

Ali so Cuckoo Cups izdelki primerni za alergike?

Velika prednosti emajliranih prevlek je tudi, da ne povzroča alergij pri določenih skupinah ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča, da tisti, ki so nagnjeni k alergijam, pri kuhanju uporabljajo emajlirano posodo (ne vsebuje niklja).

Na kakšen način so izdelani Cuckoo Cups izdelki?

Pri emajlirani posodi se na kovino nanese tanka plast stekla, ki omogoča, da vsa hrana in sestavine ohranijo njihov naravni, prvinski okus. Gladka, stabilna površina iz stopljenega stekla je povsem brez por, kar preprečuje naselitev bakterij (je antibakterijska) in omogoča enostavno čiščenje.

Na steklasto emajlirano prevleko tiskamo naše dizajne s čisto posebnim postopkom in z zapeko pri izjemno visokih temperaturah, kar omogoča, da se tisk kvalitetno obdrži na površini še mnoga desetletja - tisk je, tako kot posoda, večen.

Kje lahko uporabljamo Cuckoo Cups izdelke?

Naši Cuckoo Cups izdelki so primerni za vse kuhalne površine (tako za indukcijo, kot tudi za taborniški ogenj). Izdelani so iz kakovostnega in zdravju neškodljivega materiala, obenem pa bodo ob skrbni uporabi zdržali več desetletij in z zabavnimi napisi in grafikami razveseljevali tudi prihodnje generacije. Cuckoo Cups izdelki v vaše nahrbtnike, kuhinje, avtodome in pisarne vračajo klasiko, ki ne bo šla nikoli iz mode!

Izdelki niso primerni za mikrovalovne pečice!

Ali so Cuckoo Cups lončki in džezve primerni tudi za indukcijo?

Seveda! Cuckoo cups izdelki se lahko uporabljajo na vseh kuhališčih, vključno z indukcijo. Izdelki niso primerni za mikrovalovne pečice.

Ali lahko Cuckoo Cups izdelke pomivamo v pomivalnem stroju?

Da, lončke in džezvice lahko pomivate v pomivalnem stroju, brez skrbi, da bi potiski zbledeli ali se sprali.

Ali je emajlirana posoda občutljiva na praske?

Emajlirana posoda je odporna na praske in zelo vzdržljiva, zato vas bo ob skrbni rabi razveseljevala še mnogo let. Emajlirana površina prav tako ščiti kovino pred korozijo in kemičnimi vplivi, zato je posoda odporna tudi proti kislinam in lužnim snovem.

Kakšna plačila omogočate?

Ponujamo dve različni opciji: preko Pay-Pala s kreditno kartico ali z bančnim nakazilom po predračunu (več v Pogojih poslovanja).

Kako bodo Cuckoo Cups izdelki dostavljeni?

Cuckoo Cups izdelke pošiljamo s Pošto Slovenije po veljavnem ceniku, možen pa je tudi osebni prevzem v Celju, s čimer se izognete stroškom pošiljanja (več v Pogojih poslovanja).

Prevzem je možen na naslovu:

PE CUCKOO CUPS

Zadobrova 113

3211 Škofja vas